Bezoek Anne Frankhuis

Het was weer zover. Afgelopen maandag vond het jaarlijkse uitje van groep 8 richting het Anne Frankhuis plaats. Om 13.30 uur zijn wij met de bus naar Amsterdam gereden. Eenmaal aangekomen in Amsterdam mochten we al vrij snel naar binnen bij het Anne Frankhuis. We werden meegenomen naar een lokaal om eerst nog wat te horen en te leren over Anne Frank.

Eerst mochten de kinderen vertellen wat ze al wisten. Er werd een levende tijdlijn gemaakt over de belangrijke dingen in het leven van Anne Frank. Onze kinderen stonden al vrij snel op de goede plek! Daarna mochten ze in groepjes aan de slag. Elk groepje had een koffer gekregen. In deze koffer zaten verschillende voorwerpen en enveloppen die te maken hadden met 1 iemand uit het Achterhuis. Uiteindelijk de taak om te raden van wie deze koffer was.

Nadat we deze leuke en interessante startactiviteit gedaan hadden mochten we door het Anne Frankhuis lopen. We hebben alle kamers bekeken en kregen hierbij een audio apparaatje mee waardoor we in elke kamer een verhaal te horen kregen.

Het was een erg indrukwekkend, interessant en leuk uitje, waar we weer veel van geleerd hebben. Mariƫtte en Patricia, nogmaals bedankt voor het meegaan naar Amsterdam.

    Reacties