Dieren, dieren en nog eens dieren …

De afgelopen drie weken heeft de onderbouw gewerkt over het thema dieren. We zijn veel te weten gekomen over de verschillende dieren die er zijn, hoe ze worden verzorgd en ook weten we nu hoe je zelf een hondenhok kunt bouwen van blokken.

Super leuk waren de bezoeken in de klas van dieren en hun baasjes zelf. Zo vertelde de moeder van Toon, die dierenarts is, meer over de hond en de kat. Wist je dat honden supergoed kunnen ruiken en zelfs een hondensnoepje kunnen vinden dat achterin de klas ligt? De moeder van Melody kwam op bezoek met Charlie, de chihuahua. Samen met Melody stelde ze vragen aan de kinderen om erachter te komen wat ze al wisten van honden. Wisten de kinderen het niet, dan kon Melody het goede antwoord geven. De vader van Kayan kwam met een kip langs. Wist je dat een kip heel stil blijft liggen als je hem op zijn rug legt?

In de kring lazen we het prentenboek Netjes wachten in de rij. Allemaal staan ze te wachten in een lange rij, de neushoorn, de olifant, de giraffe, de zebra, het schaap, etc. Maar waar wachten ze eigenlijk op? Nou, totdat ze op de walvis mogen stappen die hun meeneemt op een duik onder water. Joehoe!!!! Samen hebben we de walvis geschilderd en vervolgens allemaal een dier getekend en uitgeknipt die een plekje kreeg op de walvis.

Als afsluiting vertelden we vandaag in de kring aan elkaar wat ons lievelingsdier was. En dat zijn heus niet alleen honden en katten, maar bijvoorbeeld ook een tijger, een eenhoorn, een paard of een schildpad…

    Reacties