Home » Groepen » Onderbouw » Regels en afspraken

Regels en afspraken

Ophalen van de kinderen om 12.00/14.00 uur

We hebben met de kinderen de afspraak dat ze bij ons blijven, totdat ze degene zien die hen op komt halen. We vragen aan u of u op het kleine plein bij de kleuteruitgang op uw kind wilt wachten. Dus goed zichtbaar voor uw kind. Lukt het u niet om op tijd te zijn, wilt u dat dan telefonisch aan ons laten weten?

Gymnastiek

We zijn regelmatig in de gymzaal op de tweede etage van ons schoolgebouw te vinden. De kleuters gymmen in hun ondergoed, in de winter houden ze ook hun T-shirt aan. En ze dragen gympen. We vragen u om gymschoenen, voorzien van naam, in de daarvoor bestemde bakken te doen. De gympjes blijven op school. Gympjes graag met klittenband, dus liever geen vetersluiting. Dit met het oog op het zelf aan- en uit kunnen doen. We verwachten van de kinderen dat ze zichzelf aan en uit kunnen kleden. We begrijpen natuurlijk dat knopen en veters nog wel eens moeilijkheden op leveren en dan helpen we de kleuters graag.

Rugzakje

Omdat de opbergruimte beperkt is, verzoeken we u om de lunch en het 10-uurtje in een klein rugzakje van soepele stof te doen. Op school gaat het 10-uurtje in de daarvoor bestemde bak en de rugzak met lunch in de lunchbak.

Eten en drinken

Voor het tien uurtje kunnen de spulletjes in de daarvoor bestemde bakken. We vragen u om een zo klein mogelijk pakje te maken, voorzien van naam. Aan het begin van het schooljaar zijn de groepen nog klein maar in de loop van het jaar komen er kinderen bij en wordt de ruimte dus kleiner. Een tien uurtje is een tussendoortje, dus drinken met een gezond koekje of fruit of een boterham. Chocolade is voor thuis.

Lunch

De verzamelbakken voor de lunch zijn gecodeerd met een kleur. De kleuters weten zelf in welke kleur ze hun spullen moeten doen. We willen u vragen om chocoladehagelslag / gekleurde hagelslag voor thuis te bewaren. We adviseren natuurlijk een gezonde boterham!
Er is in de keuken een koelkast voor drinken dat gekoeld bewaard moet worden.

Schoolagenda en Wie & Wanneer-agenda

Naast de schoolagenda op de homepage van deze website, waar je alle activiteiten en vakanties kunt terugvinden, is er ook een agenda speciaal voor de bouwen. Deze is ‘Wie en Wanneer’ genaamd. Hierin staat per bouw (onderbouw, middenbouw of bovenbouw) onder meer wie wanneer jarig is. Deze agenda staat aan de rechterzijde van de webpagina’s van de bouwen.

Kamp

Aan het eind van het jaar gaan we met de onder-, midden-, bovenbouw op schoolkamp. De kleuters gaan één dag, de andere groepen drie dagen. In april krijgt u uitgebreide informatie over het schoolkamp.

Verslag

De kinderen van groep 2 t/m groep 8 krijgen 2x per jaar een verslag mee naar huis. Daarnaast houden we de ontwikkelingen van uw kind bij via het leerlingvolgsysteem. U wordt 2x per schooljaar uitgenodigd voor een tien-minutengesprek om daarin de vorderingen van uw kind te bespreken. Deze middagen staan voor de kinderen van de onderbouw niet op de kalender. Wanneer u vragen hebt over uw kind bent u natuurlijk altijd buiten de tien-minutengesprekken om ook van harte welkom.

Zelfstandigheid

Zoals eerder al bij het gymmen genoemd, vragen wij u om uw kind te leren zichzelf aan- en uit te kleden. Om zelf naar het toilet te gaan, om zelf de billen af te vegen en natuurlijk om uw kinderen te leren hun handen te wassen nadat ze naar het toilet zijn gegaan (ook als ze alleen maar geplast hebben!)

Speelgoed

Het komt regelmatig voor dat kinderen “iets” van thuis meenemen. Dat kan van alles zijn. We willen de kinderen leren om speelgoed van thuis, thuis te laten. We hebben op school speelgoed genoeg om mee te spelen. We doen een beroep op u om ons daarbij te helpen!
Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Een kind, dat net bij ons op school zit mag gerust de eerste weken een knuffel meenemen! Of als er een zwemdiploma is gehaald mag dat geshowd worden! Tijdens projecten vragen we ook aan de kinderen om spulletjes van thuis mee te nemen, dus er zijn momenten genoeg om wat mee te nemen.

Buitenspelen

We gaan bijna iedere dag wel eventjes naar buiten! Het is fijn als de kinderen daar op gekleed zijn, dus jas mee als het koud is, korte broek als het warm is en…. niet al te deftige kleren, want kinderen spelen en kinderen die buiten spelen worden soms vies!


  • Bouwen aan
  • Regels en afspraken
  • Ritmisch weekplan