IPC Onze wereld in de middenbouw!

IPC – Onze Wereld

“Klaar voor de speurtocht? GO!”

De kinderen kregen foto’s in een enveloppe met daarop hun aanwijzing. En zo moesten alle groepjes, de letters verzamelen. Samen vormden die letters twee woorden: ONZE WERELD.

Aan dit thema hebben we 6 weken gewerkt en wat was het leuk!  Het thema hield in dat de kinderen hun leefomgeving konden gaan ontdekken. Door middel van vele opdrachten, waar alle vakgebieden in terugkomen, maakten we kennis met onze eigen omgeving.

Een kleine greep uit de verschillende activiteiten:

Natuur: Houd een vogeltelling op het schoolplein en doe onderzoek naar deze vogels. Maak een informatieblad/boek van één vogelsoort naar keuze.

Kunstzinnige vorming: Maak een kunstwerk met herfstschatten en richt een ideale vogelvoederplek in.
Geschiedenis: Hoe zag Loosdrecht er vroeger uit t.o.v. nu? Wat is er veranderd? Wat is nu beter, wat was vroeger fijner?

Aardrijkskunde: Ga naar Google-Maps en kijk welke route je loopt naar school. Hoe heten de straten waar je doorheen loopt?

Techniek: Het ontwerpen van onze schooltuin. Hoe moet ons tuintje eruit zien? Wat hebben we hiervoor nodig? Waar moeten we rekening mee houden in verband met de ligging, de grondsoort, de ruimte?

Het allerleukste onderdeel was het bekijken van de filmpjes van de kinderen. Samen met de groep hebben we gekeken naar alle rondleidingen die de kinderen gaven door hun eigen huis en tuin. Wauw, wat wonen jullie allemaal gezellig!

Het was een ontzettend leuk thema waarin de kinderen op een mooie manier weer veel geleerd hebben. Want wist je dat je met Google-Maps zelfs een kijkje kunt nemen in een ander land of zelfs op de maan! Kwestie van uitzoomen stamgroepleider…

Op naar het volgende project!

 

    Reacties