Klooikoffers bij de jaguars

Vrijdag j.l. is de dag bij de jaguars erg leuk begonnen. Sander is bij de jaguars in de klas geweest en heeft met hen iets heel leuks gedaan, namelijk: een microbit programmeren!

In tweetallen hebben zij met een chromebook en een microbit allerlei leuke dingen ontdekt. Ze konden smileys op hun microbit laten zetten, de microbit teksten laten lezen als: “gestoorde cavia” en “wij willen meer zakgeld”, muziek laten komen uit de microbit en zelfs een lampje laten branden. Sommige hebben zelfs met hun microbit kunnen gooien. Dit hebben zij vooral allemaal zelf ontdekt! Even een paar blokjes uitkiezen, die even samen onder elkaar zetten, downloaden en klaar is Kees.

Zo klinkt het natuurlijk heel simpel, maar de kinderen hebben heel hard gepuzzeld om alles voor elkaar te krijgen. De muziek wilde niet altijd van zich laten horen en het lampje was niet altijd in een keer gaan branden, maar uiteindelijk is het wel gelukt! De jaguars hebben het ontzettend naar hun zin gehad en gaan dit zeker vaker doen in de klas! Sterker nog, een aantal kinderen willen er thuis een aanschaffen om verder te klooien met de klooikoffers, dus ouders succes! Een zeer geslaagde ochtend.

De jaguars zullen hun opgedane kennis en ervaringen binnenkort gaan delen met de witte wolven. Lukt het de jaguars om ook van de witte wolven volleerde programmeerders te maken. We gaan het zien.
Sander, bedankt voor deze leuke, leerzame en ontzettend interessante ochtend.

    Reacties