Op excursie naar Avifauna!

En toen was het ineens zover! De middenbouw gaat op excursie!
Vanaf maart hebben we ons bezig gehouden met het IPC thema: Red de Wereld.
We hebben ons verdiept in de regenwouden, het kappen van de bossen, goede doelen en we hebben onze zelf gekweekte plantjes in de schooltuin gezet.
Het leek ons heel erg leuk om de dieren, die je zomaar in het regenwoud kunt tegenkomen, in het echt te kunnen bewonderen. En daarom ons tripje naar Avifauna!

Tijdens de weekopening begon het avontuur eigenlijk al voor de middenbouw. De toneelouders hadden speciaal voor de middenbouw de weekopening  aan het uitje gewijd. Wat ontzettend leuk was dat! We werden hierdoor al helemaal mee genomen naar het regenwoud en kregen dan ook extra veel zin in ons tripje, zeker toen de vogeltjesdans werd ingestart! Bedankt toneelouders voor het ontzettende leuke toneelstuk!

En toen, op naar Avifauna! Wat een leuke dag was het! We hadden prachtig weer, een rustig park, een heerlijke speeltuin en natuurlijk, waar alles om draaide, de meest mooie vogels en apen! De kinderen hebben hun ogen uit gekeken!
Van het voeren bij de lori’s tot lopen tussen de apen. Van de prachtige toekan tot aan de ooievaars die in hun nest zaten (zo dachten we gelijk aan Laurie!). Van de pinguïns tot aan de Stellers Zeearend. En aan het einde nog even heerlijk naar die o, zo leuke speeltuin! Het was een belevenis!

Deze leuke dag hadden we natuurlijk nooit alleen kunnen realiseren. Vanaf het moment dat we vroegen of er ouders mee wilden naar Avifauna, stroomden onze mailboxen vol. Wat was dat ontzettend leuk! We hadden een reservelijst van maar liefst 14 ouders! Alle ouders, bedankt daarvoor!

Er wordt al druk gewerkt aan de nieuwe IPC thema’s voor volgend jaar en wij hebben daar al heel erg veel zin in! Maar eerst…. vakantie! En één ding is zeker, mocht u met de kinderen naar een tropisch gebied gaan, de kinderen pikken zo de blauw-gele ara of de rode flamingo eruit!

Groet van alle stamgroepleiders

    Reacties