Watersportdag bb 2019

Woensdag 19 juni, 8.30u. Locatie: Jenaplanschool de Sterrenwachter Loosdrecht

Donkere wolken pakken zich samen boven de school. Kinderen, opgewonden, gekleed in zomerse kleren, net aangekomen, horen dat ze nog niet kunnen vertrekken. Vertrekken naar zeilschool de Vuurtoren voor een serieus watersport evenement: zeilen en zwemmen.

De weersvooruitzichten zijn somber. We gaan eerst maar in de kring de dagopening doen. Het weer wordt er niet beter op en de verwachting is dat pas na half elf het droog wordt en opklaart. Tot dan, spelletjes doen, tekenen, knutselen. Even lijkt het erop dat het hele feest in het ‘water gaat vallen’ en niet door kan gaan. Maar dan krijgen we het verlossende telefoontje uit Loosdrecht:’ Het is opgeklaard en de ‘kust’ is veilig.’ Vijf instructeurs, verkleed als piraten, zijn in aantocht om ons op te halen.

11.15u

We komen aan bij zeilschool de Vuurtoren, waar we warm onthaald worden. De zon schijnt, de lucht is opgeklaard en er staat een heel licht briesje. Uitstekend voor beginnende matrozen. Het inschepen begint: het feest kan starten.

En het wordt een mooi feestje, dankzij de goed geoliede organisatie van de medewerkers van de zeilschool de Vuurtoren. Speciale dank aan Hans en Tries Scherpel! De kinderen en de school boffen dat we zo’n dag aangeboden krijgen. Ook alle ouders, die mee gefietst hebben om de kinderen veilig heen en weer te brengen, hartelijk dank. Hopelijk kunnen de kinderen volgend jaar opnieuw genieten van dit mooie initiatief.

Voor een aantal leuke foto’s klikt u hier.

Team de Sterrenwachter


    Reacties